Magyar English

Történetünk

 

A kezdetekA REGIO Játékkereskedelmi Kft. Magyarország vezető kis- és nagykereskedelmi játékáruházlánca. A még ma is családi vállalkozásként üzemelő cég az 1980-as évek végén indult, majd nőtte ki magát a hagyományos játékpiacon meghatározó szereplővé.

A rendszerváltást megelőző időszakban a REGIO JÁTÉK alapító tulajdonosa feleségével együtt egy játék- és ajándékboltot bérelt. A mérnöki diplomával bíró Gyaraki József olyan üzleti és erkölcsi tapasztalatokat merített a kis üzlet üzemeltetéséből, amelyek a mai napig a REGIO JÁTÉK alapjait képezik.

1990-ben megnyitották REGIO játék-nagykereskedelmi áruházukat. A vállalkozás gyorsan nőtte ki magát, hamar átvette az akkor monopolhelyzetet élvező versenytárs piacát.

 

Belépés a kiskereskedelembe

1993-ban az addig csak nagykereskedelmi formában működő játékáruház fontos döntést hozott: megnyitotta budapesti központi áruházát, ahol egymás mellett üzemelt a nagykereskedés és a kiskereskedés egyaránt. A döntés kifizetődött, hiszen 1996-ban elkezdhette az országos hálózat kiépítését, ma pedig a forgalom döntő része származik kiskereskedelmi eladásból.

 

Online térhódítás és országos hálózat

Az online világ térhódításával a játékpiac szereplőinek is fel kellett venni a versenyt, így 2006-ban a REGIO JÁTÉK elindította webáruházát, mely egyéni vásárlókat és kiskereskedelmi partnereket egyaránt kiszolgál.

2008-ban már 6, az ezt követő hat évben újabb 8 áruházzal bővült. A Gulliver és a Bambini játékhálózatok 2014-es felszámolása során pedig korábbi versenytársai üzleteit is megszerezte. A 2014-es év nemcsak az újabb áruházak nyitásáról szólt, de kereskedelmi partnereivel is szorosabb kapcsolatot kötött a REGIO JÁTÉK: a LEGO Hungária Kft. szelektív nagykereskedelmi partnere lett Magyarországon, továbbá a SES, a SIKU, a Totum, a Ravensburger és a Disney plüssök értékesítési jogait is megszerezte.

A REGIO JÁTÉK ma is 100 %-ban magyar tulajdonú, így különösen nagy szó, hogy a hagyományos játékforgalmazók között piacvezető, 20%-os piaci részesedéssel. A bolthálózat folyamatosan növekszik, jelenleg országszerte 43 áruház hirdeti a REGIO JÁTÉK szakértelmét. 2017-ben a REGIO JÁTÉK megnyitotta több mint 10.000 négyzetméteres, a törökbálinti bevásárlóközpontban található logisztikai központját. 2018-ban megújította webáruházát, a www.regiojatek.hu webshopot. A REGIO JÁTÉK 2021-ben hetedik alkalommal részesült MagyarBrands-díj elismerésben Kiváló Fogyasztói Márka kategóriában, 2021-ben pedig ötödször nyerte el a rangos Superbrands díjat. 2023-ban Sopronban és Székesfehérváron nyitott új áruházat a játékkereskedő.

 

IdővonalA REGIO JÁTÉK története 1990-ben kezdődött az első játékáruházunk megnyitásával Pécsett.

A következő több mint két évtized alatt rohamos fejlődéssel a REGIO JÁTÉK Magyarország vezető játékáruház hálózatává nőtte ki magát.

A játékkereskedésekkel folytatott verseny eredményeként 2014-ben legnagyobb konkurensünket felvásároltuk. 2017-ben megnyitottuk új logisztikai központunkat Budapest közelében, Törökbálinton, melyben több mint 10 000 m² raktár és a 33. áruházunk kapott helyet.

A piacvezető játékforgalmazó ma is 100%-ban magyar tulajdonban van, 2024-ben már országszerte 43 játékbolttal rendelkezik.

 

 • 1990

  A kezdet – megnyitottuk az első REGIO JÁTÉK boltot (Pécs)

 • 1993

  Megnyitottuk budapesti központi játékáruházunkat

 • 1996

  Megkezdtük az országos nagykereskedelmi hálózat kiépítését (Miskolc, Debrecen)

 • 2006

  Elindítottuk webáruházunkat

 • 2008

  Ugrásszerűen 6 új áruházzal bővült országos kiskereskedelmi hálózatunk. 2014-ig további 8 áruházat nyitottunk, áruházaink száma így elérte a 20-at

 • 2014

  A LEGO szelektív nagykereskedelmi partnere lettünk, továbbá megszereztük a SES, SIKU, Totum, Ravensburger, Disney plüss licenc jogait

 • 2014

  Gulliver és Bambini versenytársunkat felvásároltuk, 12 új áruházat nyitottunk

 • 2017

  Megnyitottuk Törökbálinton logisztikai központunkat és 34. áruházunkat Csömörön