Magyar English

Pesten nem jár pénz a locsolkodásért

- Sajtómegjelenések, Online

Pesten nem jár pénz a locsolkodásért uzletresz_logo


Míg vidéken 100-ból 20 gyermek jutalma készpénz a locsolkodásban, Pesten ugyanez az arány 8. A nyuszi pedig a magyar gyermekek többségének kisebb játékot és édességet hoz.

Friss húsvéti felmérését tette közzé a REGIO játék, amelyből kiderül, hogy a nők zöme öt vagy kevesebb locsolót vár, de a 30 alattiak nem bánnák, ha kicsit többen keresnék fel őket április 6-án.

A felmérés adatai szerint a húsvéti hagyományok közül a tojásfestés továbbra is erősen él: a válaszadók 77 százaléka díszít tojásokat az ünnep alkalmából, ebben a tekintetben nincs számottevő különbség sem lakhely, sem korcsoport szerint.
A gyerekek a szüleiktől jellemzően kisebb játékot (43 százalék), csokit és más édességet (44 százalék) kapnak, minden tízedik gyermeknek pedig nagyobb (5000 forintnál drágább) játékot hoz a húsvéti nyuszi. Ismerősök gyermekeinek, rokonoknak a döntő többség (57 százalék) édességgel kedveskedik. A locsolkodni induló gyerekek nagy része csokit (42 százalék), festett tojást (30 százalék) vagy pénzt (16 százalék) kap. A községekben élők 20 százaléka jutalmazza pénzzel a hagyományt, a vidéki városokban 17, míg Budapesten mindössze 8 százalék ez az arány.

Gyaraki József, a REGIO JÁTÉK alapító ügyvezetője elmondta, hogy a szezon slágerei a Lotti Karotti nyuszifutam és a klasszikus Gazdálkodj okosan! mellett a szabadtéri játékok, a labdák, rollerek, biciklik és görkorcsolyák.
A kutatás szerint minden második magyar nő 1-5 fő közötti ismerős látogatására számít húsvétkor, de minden harmadik arra tippel, hozzá nem csenget be locsoló. A községekben élők között a legmagasabb azok aránya (26 százalék), akik ötnél is több locsolóra számítanak, ez a szám a vidéki városokban 20, míg Budapesten mindössze 14 százalék. A válaszadók mindössze fele elégedett locsolói számával, ötből egy 18-24 év közötti nő kifejezetten szeretné, ha több locsoló látogatná meg április 6-án.

Üzletrész

2015-03-24 uzletresz