Magyar English

Irányelvek és garancia

Minőség
Termékeinkkel szemben alapkövetelményünk, hogy valamennyi jogszabálynak, és hatósági előírásnak megfeleljenek, így a REGIO JÁTÉK által forgalmazott termékek minden esetben csak a megfelelőségi eljárás elvégzése után kerülnek az áruház polcaira.

A termékek biztonságát elsősorban a játékokról szóló MSZ EN 71 szabvány, valamint a játékok biztonságáról szóló EP 2009/48/EK irányelve garantálja. Ezen felül egyes játéktípusokra egyéb speciális szabványok és rendeletek is vonatkoznak. Ilyenek a villamos játékok és a nagyobb mozgást igénylő játékok, úgy mint a gördeszkák, a rollerek és egyéb sportszerek, a védőfelszerelések, a gyerek kerékpárok, valamint a vízen úszó, felfújható játékok.

A játékforgalmazásnak ma már alapfeltétele a gyártó által kiadott Megfelelőségi nyilatkozat megléte, amely a fenti vizsgálatokon alapul. Ez a garancia a megfelelő minőségre.

Garancia
A jótállás (köznapi nyelven: garancia) a szavatossággal rokon minőségvédelmi eszköz. A jótállás – eltérően a szavatosságtól – nem minden termék esetében áll fenn, csak azokra a termékre vonatkozik, amelyre jogszabály kötelez. A játék nem tartozik a kötelező garanciális termékek sorába. A REGIO JÁTÉK által forgalmazott termékek közül önként vállalt garancia vonatkozik a gyermek méretű kerékpárokra és Diafilm vetítőre. A kötelező jótállás ideje 1 év.

Kötelező szavatosság körébe tartozik azonban minden termék így a játékok is. A szavatosság az eladó hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a jogszabályban, vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. A szavatosság ideje minden esetben 2 év. Szavatossági kérdésekben ügyfélszolgálatunk, valamint a REGIO JÁTÉK munkatársai készséggel állnak rendelkezésre.