Magyar English

Online vásárol játékot a nyuszi a rendhagyó húsvétkor

- Hírek

Budapest, 2020. április 7. – Játék, édesség és könyv – ezek kerülnek a nyuszi kosarába húsvétkor a REGIO JÁTÉK friss kutatása szerint. A rendhagyó körülmények miatt idén az internetes vásárlás mellett döntött a magyar szülők nagy része, a játékkereskedő átlagos online kosárértéke ezért magasabb lesz a vártnál, 10.000 forint felett alakul. Tízből kilenc család szűk körben ünnepel idén, a többiek pedig óvintézkedések betartása mellett látogatják meg szeretteiket.

Kreatív és szabadtéri játékot, valamint sporteszközöket hoz idén a húsvéti nyuszi a magyar gyermekeknek az édesség és könyv mellett – derül ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. „Ebben a rendhagyó helyzetben sokan olyan ajándékot választanak, mellyel bent a lakásban is tudnak játszani a kicsik, ezért előkelő helyen végeztek az építő- és társasjátékok, valamint a kirakósok is” – mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető. A megkérdezett szülők 40%-a több mint 5.000 forint, 30%-a 3-5 ezer forint között, további 30%-a kevesebb mint 3 ezer forint értékben választ játékot.

A kutatásban résztvevők kétharmada szívesebben vásárolja meg személyesen az ajándékokat, azonban a legtöbben (43%) csupán az ünnep előtti 1-2 hétre vagy az utolsó pár napra (30%) időzítették a meglepetések beszerzését. „A megváltozott helyzetben viszont az esetek jó részében ekkor már csak internetes vásárlásra volt és van lehetőség, ezért a válaszadóink 50%-a online rendeli, 25%-a online és áruházban vegyesen veszi meg a húsvéti ajándékokat. Ez érezhető értékesítési számainkban is, az eredetileg tervezett 8.800 forintos webes kosárértékünk – ami 10%-os növekedés a tavalyi évhez képest – az ünnep előtti hetekben 10.000 forint felett járt” – árulta el a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

Szűk körben ünnepelnek a családok

A felmérés kitért arra is, hogy idén hogyan ünneplik, milyen programokkal színesítik a családok a húsvétot. Tízből kilencen otthon maradnak, a szülők gyermekeikkel töltik a négynapos hétvégét, a többiek viszont óvintézkedéseket téve, mint a megfelelő mértékű távolságtartás és a szájmaszk használata, de személyesen is meglátogatják a nagyszülőket. A találkozásnak azonban ma már nem szabhat gátat, hogy fizikailag nem vagyunk egy helyen. „A válaszokból kiderül, hogy legtöbben az online kapcsolattartást fogják választani, a nagyszülőknek a családok háromnegyede, az unokatestvéreknek 45%-a, a barátoknak pedig 44%-a fog kellemes ünnepeket kívánni interneten keresztül” – ismertette a kutatási eredményeket Gyaraki Dávid. A húsvéti programok közül a tojásfestés, a tojásvadászat és a süteménykészítés kerültek fel a dobogóra.

 

************************

TOP10 játék húsvétkor a REGIO JÁTÉK adatai szerint:

  1. LEGO Friends Kemping
  2. Ugri nyuszi funkciós plüss
  3. Lotti Karotti társasjáték
  4. Kosárlabda szett
  5. Tacsi pajti funkciós plüss
  6. Műanyag hinta
  7. Diavetítő diafilmmel
  8. Íjász készlet
  9. Create it! színváltós körömlakk
  10. Fa hinta

************************

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő adatok a piacvezető REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy frissen, 2020. április 3-5. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 2869, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő vett részt.