Magyar English

Megközelítette a 14 milliárd Ft éves forgalmat a REGIO JÁTÉK

- Hírek

Budapest, 2021. február 2. – A 30 éves születésnapját ünneplő REGIO Játékkereskedelmi Kft. 2020-ban 13,8 milliárd Ft-os forgalmat realizált, a 4,5%-os növekedés az új áruházak nyitásának köszönhető. A piacvezető játékbolt nettó árbevételének felét, 7 milliárd Ft-ot a karácsonyi időszaknak köszönheti, ekkor 1,39 millió terméket értékesítettek. A tavalyi év győztesei a társasjátékok voltak, a dobogóra a kreatív játékok és a LEGO készletek kerültek még fel.

 

Az 55 milliárd forintos forgalmú magyar játékpiacon 25%-os részesedésével piacvezető REGIO Játékkereskedelmi Kft. 2020-ban 13,8 milliárd éves nettó árbevételt ért el. „Az előző év minden nehézsége ellenére sikerként könyveljük el, hogy meg tudtuk tartani a közel 14 milliárdos forgalmunkat. A 2019-hez viszonyított 4,5%-os növekedést az új áruházaink megnyitásának köszönhetjük” – mondta el Gyaraki Dávid, a vállalat marketingvezetője. Tavaly összesen 5,38 millió darab játékot értékesített a REGIO JÁTÉK, melyek közül az év abszolút győztesei a társasjátékok voltak. „Jóllehet a családok többsége 2020-ban töltötte el a legtöbb időt együtt, így az amúgy is reneszánszukat élő társasoknak óriási löketet adott a kialakult helyzet” – tette hozzá a marketingvezető. A dobogó második fokára a kreatív játékok, a harmadik helyére pedig a korábbi aranyérmes LEGO készletek léphettek fel.

A tavalyi év értékesítési számainak alakulását a tavaszi boltbezárások és a karácsonyi időszak mozgatta meg leginkább. „Az év első felének szigorú korlátozásai miatt a hagyományos áruházi kosárértékünk mindössze 7,8%-kal, a 2019-es 7.038 Ft-ról 7.578 Ft-ra nőtt. Ezzel szemben az átlagos internetes kosárérték nem mozdult, ugyanúgy 10.000 Ft volt tavaly, mint az azt megelőző évben, viszont átlagon felül, 100%-kal nőtt az online értékesítésünk. Így történhetett, hogy 2020-ban április 6. volt a webáruházunk legforgalmasabb napja, holott tipikusan ez a nap a Black Friday szokott lenni” – árulta el Gyaraki Dávid.

A játékpiacra jellemző, hogy az éves forgalom közel fele karácsonykor realizálódik, a REGIO JÁTÉK életében is a december a legforgalmasabb hónap. „Az ünnepi időszakban 1,39 millió játékot vásároltak nálunk 7 milliárd Ft értékben, és az egész évhez viszonyítva ekkor jóval magasabb, 13.831 Ft bolti és 10.800 Ft online kosárértéket értünk el” – tette hozzá a marketingvezető. 

 

Nem álltak le az áruházfejlesztések

2020 elején a REGIO Játékkereskedelmi Kft. átvett több Játékvár és Játékbox üzletet, így Székesfehérváron és három budapesti bevásárlóközpontban – a Csepel Plázában, a Duna Plázában, valamint a Mammut 1-ben – már a játékboltok megújult kínálatával találkozhattak a vásárlók. A márciusban kialakuló helyzetben azonban nem álltak meg a fejlesztések, a REGIO JÁTÉK új üzletet nyitott a budapesti Corvin Plázában és a Mammut 2-ben, valamint Békéscsabán és Szombathelyen is. 2020 novemberében a vállalat Szegeden kezdett nagy beruházásba, az ikonikus Sóház épületének korszerűsítési munkálataiba. A felújítás eredményeként egy modern, kis- és nagykereskedelmi vásárlókat és viszonteladó partnereket egyaránt magas szinten kiszolgáló létesítmény fog létrejönni.

 

TOP 5 játékkategória 2020-ban a REGIO JÁTÉK adatai alapján:

  1. Társasjáték
  2. Kreatív játék
  3. LEGO
  4. Baba
  5. Autó, jármű                     

 

A REGIO JÁTÉK-ról:

A REGIO Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapította Gyaraki József, a cég ügyvezetője. A piacvezető játékforgalmazó 100%-ig magyar tulajdonban van, ma már országszerte 43 játékbolttal rendelkezik, és közel 25%-os részesedésével piacvezető a hagyományos magyar játékpiacon. A REGIO JÁTÉK a világ többi országával egy időben mutatja be a magyar piac számára is a játékújdonságokat. A több mint 500 főt foglalkoztató vállalat számos nemzetközi játékmárka – így például a Disney plüssök, SES kreatív, 4M tudományos játékok vagy a Ravensburger – kizárólagos magyarországi partnere, valamint hagyományos magyar játékok újrafeltalálója, úgymint a diavetítő és a Gazdálkodj okosan! társasjáték. Áruházaiban közel 30.000 féle játék található. A dinamikus fejlesztések eredményeként a REGIO JÁTÉK 2020-ban 13,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el, pénzügyi stabilitásának elismeréseként pedig 2020-ban ötödször kapta meg a Bisnode AAA tanúsítványt. A REGIO JÁTÉK 2020-ban negyedszer nyerte el a rangos Superbrands díjat, valamint hatodik alkalommal részesült MagyarBrands-díj elismerésben Kiváló Fogyasztói Márka kategóriában. A játékkereskedő 2020 elején átvette a Játékvár és Játékbox áruházak és webáruházak üzemeltetését, így a vásárlók Székesfehérváron és három budapesti bevásárlóközpontban - a Csepel Plázában, a Duna Plázában, valamint a Mammut 2-ben -, valamint Szombathelyen és Békéscsabán is találkozhatnak a REGIO JÁTÉK széles kínálatával.