Magyar English

Megdöbbentő teszt az Öko Magazinban

- Hírek

14 játékból 10 megbukott, az élen végeztek a SES festékei

A német Öko Test magazin által tesztelt 14 különböző ujjfesték közül mindössze egyetlen gyártót illetett „nagyon jó” minősítéssel. A tesztelt termékek közül további egy márka kapott „jó” értékelést, tízet azonban a magazin egyáltalán nem ajánl gyermekek kezébe.

A fogyasztói-magazin havonta mintegy 1000 különböző terméket elemez elsősorban ökológiai megközelítésből. Független laboratóriumi vizsgálatokkal alátámasztott terméktesztjeit 1,7 millióan olvassák.

Egy 2013 szeptemberében megjelent írásában a magazin 14 különböző ujjfestéket vett górcső alá, valamennyit jól ismert gyártók és márkák termékei közül, figyelembe véve a biztonságot és minőséget. A vizsgálatok során elsősorban az összetevőkre, valamint a festékanyagokra helyezte a hangsúlyt. Megdöbbentő eredmény született a termékek minőségéről.

A holland élelmiszer- és termékbiztonsági hivatal felmérése szerint a hipoallergén, parabén- és gluténmentes SES (ECO) ujjfesték a „legjobb” minősítést kapta. Emellett csupán egyetlen termék kapott „jó” minősítést, rajtuk kívül pedig még két márka kapott „rossz” plecsnit. A maradék 10 terméket „nagyon rossz” értékeléssel illették, a magazin szerint ugyanis ezek a festékek egyáltalán nem alkalmasak a festésre, kiváltképp nem valók gyermekek kezébe.

SES-Creative-regio

A teszt eredményei megerősítik a SES kiváló minőségét: a SES Creative holland gyártó termékei főként kreatív és oktatási jellegű játékok, amelyek fejlesztése, gyártása valamint tesztje Hollandiában zajlik. E folyamat során a fő szempont a minőségen és a biztonságon van.

A SES termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója a REGIO JÁTÉK.