Magyar English

Játékos ismeretterjesztés gyerekeknek tévében és okosalkalmazásban

- Hírek

A tudományos kíváncsiság felébresztése és a játékos tanulás az egyik legnagyobb érték, amit egy játékkal adhatunk a gyermekeknek. A REGIO JÁTÉK elkötelezett híve a tartalmas, kreativitást támogató játékkal töltött időnek és a felelősségteljes kütyühasználatnak, ezért örömmel üdvözöl olyan alkalmazásokat, mint például a készségfejlesztő és tanulást segítő Da Vinci Kids applikáció.


A REGIO JÁTÉK egyik legfontosabb hitvallása, hogy a játék a tanulás, a kisgyermek személyiségének kibontakozásának és alakításának fontos eszköze. „Ehhez az alapelvhez kapcsolódva választjuk ki gondosan azokat a játékokat, melyek a gyermek fejlődéséhez, kreativitásához a legnagyobb mértékben hozzájárulnak. A környezetünk és a tudományos világ iránti kíváncsiság egészen kicsi korban kialakul, ezt a tudásvágyat tudjuk táplálni és kielégíteni például a 4M tudományos-fejlesztő játékokkal” – mondta el Gyaraki József, a REGIO JÁTÉK ügyvezetője.

Az világszinten elismert 4M játékok a felfedezésen keresztüli tanulást ösztönzik kreatív és innovatív módon, találhatunk köztük például régészethez, csillagászathoz és dinoszauruszokhoz kapcsolódó játékokat is. A Green Science (zöld tudomány) termékek a környezetvédelem fontosságát hozzák közelebb a gyermekekhez, általuk megismerhetik a természet és a megújuló energiák működését, az újrahasznosítás és az alternatív energiaforrások jelentőségét.

Kétségkívül a legjobb módszer a gyermeki érdeklődés kielégítésére a megfelelő játék kiválasztása, ám a modern világban egészen fiatal korban találkoznak a kicsik a szórakoztató elektronikai készülékekkel. A szülő azzal segíthet legtöbbet, ha alaposan megválogatja az alkalmazásokat, melyekkel gyermeke érintkezhet. Ilyen például a Da Vince TV új applikációja, a kisiskolás gyermekek számára kifejlesztett Da Vinci Kids App, mely a játékos tanulást és a tartalmas szórakozást képviseli. Az alkalmazás segítségével a gyermek saját tempójában tanulhat, és fedezheti fel a szórakoztató ismeretterjesztő anyagokat. A Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáin, a matematika és a felfedezések kisfilmes feldolgozásain keresztül könnyen és játékosan szerezhet új ismereteket, és indulhat el a virtuális térben a világ felfedezésére.

„A mai gyerekeket sokkal több inger éri, mint régen. Készségszinten használják a „kütyüket” legyen ez táblagép, mobiltelefon vagy digitális tábla, de nem mindegy, hogy mire. A szülők és a pedagógusok felelőssége és feladata is, hogy megtalálják az életkoruknak megfelelő ismeretterjesztő tartalmakat, melyek alkalmazásával élmény lesz a tanulás. Teret és helyet kell adni a gyerekek különféle érdeklődési körének, saját kíváncsiságának, akár a számok és a logika, akár a kreatív, kísérletezési, alkotási folyamatok területén. Ehhez kiváló generátor az új Da Vinci Kids applikáció, mely észrevétlenül és szórakoztatóan tanít ” – mondta el Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, a Da Vinci TV nagykövete.

„A Da Vinci TV filozófiája szerint a TV-műsorok és az új alkalmazás segítségével a tanulás kikerül az osztályteremből. A csatornán és az alkalmazásban elérhető programok a szülőknek is segítséget jelentenek, valamint számos műsor az egész családnak nyújt kikapcsolódást” – tette hozzá Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media alapítója és ügyvezetője.

Májusban fókuszban az állatok

Májusban a Da Vinci TV-csatornán a legnagyobb tanároktól, az állatoktól tanulhatnak a gyermekek. Találkozhatnak a világ legritkább, legőrültebb, legviccesebb és legfélelmetesebb állataival, valamint utazást tehetnek a legmélyebb sötét dzsungeltől a tengerek mélyén át az állati királyság legérdekesebb tagjaihoz. Az evolúció mítosza c. sorozat időutazásra invitál, a Fedezzük fel, mert a természet tudja műsor pedig a jövőbe repít, ahol kiderül, mit hasznosít a tudomány a természetből.

A televízió-csatorna elérhető minden nagy szolgáltatónál, az alkalmazás pedig 1 hónapos időszakra díjtalanul letölthető a REGIO áruhazákban található kód segítségével!

Apple store: https://itunes.apple.com/za/app/da-vinci-kids-video-streaming/id1169403787?mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alegra.kidspace