Magyar English

Családbarát Vállalkozás Újbuda díjat nyert a REGIO JÁTÉK

- Hírek

A XI. kerületi önkormányzat Képviselőtestülete minden évben lakossági ajánlás alapján díjazza a „Családbarát Vállalkozás Újbuda” címmel azt a vállalkozást, aki családbarát szemléletével és intézkedéseivel kiemelkedően támogatja munkavállalóit a család-munka egyensúly megteremtésében.

2023-ban a „Családbarát Vállalkozás Újbuda” elismerést a lakosság ajánlása alapján a REGIO Játékkereskedelmi Kft. nyerte el.

„Ez egy fantasztikus visszajelzés számunkra, és további inspiráció, hogy folytassuk a megkezdett utat! Az idei HR stratégiánkat a családbarát szemlélet és folyamatok fejlesztése jegyében készítettük el, ez lesz a fő irányunk. Szeretném megköszönni a tulajdonosok hozzáállását és támogatását, szeretném megköszönni munkatársaim áldozatos munkáját, hogy rövid időn belül már a második jelentős díjat (a Felelős Foglalkoztató kitüntető cím után) is megkaphattuk. Az idei évben további lépéseket fogunk tenni, hogy még jobb munkahely lehessünk” – ígéri Schmera Csaba, HR igazgató.

Vállaltunk több olyan  lépést is bevezetett, amik ezt a célt segítik úgy is, hogy nem kifejezetten „családbarát” lépésként vezettük be, nem ezt a címkét aggattuk rá. Ettől a hatása még megvan.

Ilyen például a részmunkaidő lehetősége, melyet közösen egyeztetve lehet igénybe venni és módosítani akár év közben többször is. Vagy a kismamák és a nyugdíjasok foglalkoztatása, és ide lehet sorolni azt is, hogy 4 hétre előre lehet látni a beosztásainkat, amik elkészítésénél figyelembe vesszük a munkatársak igényeit is. Azokat a beosztásokat, amiket szükség esetén el lehet cserélni, meg lehet változtatni a munkavállalók igényei szerint is. Lehetőség van választani a hosszabb műszakok és több szabadnap, vagy rövidebb műszakok-két szabadnap között a törvényi kereteken belül. Magunk tervezhetjük be a szabadságainkat, azokat év közben is lehet módosítani.

Ha úgy hozza az életünk, akár másik üzletbe is átjelentkezhetünk akár az ország egy távoli pontjára is. Említhetjük a képzéseket is: csak tavaly bő 31.000 óra képzést tartottunk és ebben még nincs is benne a mentor munkatársaink által tartott képzések ideje.

Évente megkérdezzük a munkatársak véleményét a Belső Elégedettségi Felmérésben is, és kifejezetten keressük a megoldásokat az ott felvetett témákra. De nemcsak a belső ügyeinkben segítünk, hanem a különböző partnereink által nyújtott kedvezmények is sokat számítanak. Buli-keret, élet- és balesetbiztosítás, kedvezményes telefoncsomagok, kedvezményes szemüvegvásárlási lehetőség, üzemanyagvásárlási kedvezmény és még sorolhatnánk.

Mindezeket egy versenyképes bérezés mellett, kiszámítható, törvényesen bejelentett, stabil munkahelyként.