Magyar English

A REGIO JÁTÉK újjáépíti a szegedi Sóházat

- Hírek

A műemléki jelleg megtartása mellett újítja fel a szegedi Sóház épületét a REGIO Játékkereskedelmi Kft. A rekonstrukció során építési, műszaki és gépészeti munkálatokat is végeznek, hogy végeredményben egy modern, a kis- és nagykereskedelmi vásárók minden igényét kiszolgáló épületegyüttes jöjjön létre. A REGIO JÁTÉK áruház az átépítés alatt is zavartalanul üzemel.

 

2014 májusában nyitott meg a REGIO JÁTÉK áruház a Felső Tisza-Part 16. szám alatt, az egyedi védettséget élvező szegedi Sóház épületében, ahol már azelőtt is játékáruház működött. A főépületéhez épített kiszolgáló helyiségek nagy része azonban elavult műszaki állapota miatt üresen állt, ezért döntött a játékkereskedő az ingatlan felújítása mellett. A 2020 novemberében induló rekonstrukció során a főépület homlokzatait meghagyják, a melléképítményeket pedig visszabontják, helyükön zöldterületeket, játszóteret, valamint fákkal szegélyezett parkolókat alakítanak ki, szem előtt tartva az épület műemlék jellegét.

A felújítás eredményeként egy modern, kis- és nagykereskedelmi vásárlókat és viszonteladó partnereket egyaránt magas szinten kiszolgáló létesítmény jön létre. „Egy-egy áruházunk korszerűsítésekor a legfontosabb, hogy a mára már alapvető elvárásoknak megfeleljünk, például legyen megújuló energiával működő légkondicionálás, akadálymentesített bejárat, pelenkázóval felszerelt mosdó, és babakocsival is könnyedén tudjanak közlekedni a sorok között vásárlóink” – mondta el Gyaraki József, a REGIO JÁTÉK ügyvezetője. A kényelmes vásárlást biztosító funkciók mellett további cél a játékbolt tágas, világos és szabadon bejárható eladóterének kialakítása is.

A tervek szerint a megújuló épület homlokzatán a Szeged város történetében kiemelkedő fontosságú só is meg fog jelenni, mégpedig a Magyar népmesék: A só című meséjének egyik idézete formájában. A teljes rekonstrukció várhatóan 2021 októberéig tart, addig is – a Merkbau Zrt. professzionális kivitelezésének köszönhetően – a REGIO JÁTÉK áruház folyamatosan nyitva tart és zavartalanul üzemel.

 

*******************************

Nyilatkozó fotója:

Gyaraki József fotója: vallalat.regiojatek.hu/letoltesek