Magyar English

2-4 ezer forintot költenek a magyar szülők játékra gyereknapon

- Hírek

Budapest, 2019. május 22. - A magyar szülők jellemzően 2-4 ezer forintot költenek játékra gyereknapon, legtöbben szabadtéri- vagy kreatív-, fejlesztőjátékot, valamint sporteszközöket vásárolnak - derült ki a REGIO Játék friss kutatásából. Tízből nyolc gyermek várja május utolsó vasárnapját, a szórakoztató programok közül az ugrálóvár, a trambulin és az arcfestés a legnépszerűbbek.

 

A magyar családok 88 százaléka minden évben, további 6 százaléka ritkábban, de megünnepli a gyereknapot a REGIO Játék friss kutatása szerint. “A szülők ilyenkor jellemzően 2-4 ezer forintot (28%), 4-6 ezer forintot (26,5%), egynegyedük pedig akár 6 ezer forintnál is többet költ ajándékra. A nyár közeledtével leginkább a szabadtéri játékok kereslete nő meg, de népszerű meglepetés gyereknapon a kreatív- és fejlesztőjáték, a sporteszköz, valamint a 3 év alattiaknál a mesekönyv, míg az idősebbeknél a társasjáték és a Lego - árulta el Gyaraki Dávid, a REGIO Játék marketingvezetője. - A kutatásunkból egyébként az is kiderült, hogy a gyermekek főképp az építőjátéknak, egy trambulinnak vagy valamilyen szabadtéri programnak örülnének.” Plusz zsebpénzt ilyenkor a szülők mindössze 7 százaléka ad, túlnyomórészt (45%) 1-2 ezer forint összegben.

 

Az ugrálóvár és a trambulin vonzza legjobban a gyermekeket

 

Május utolsó vasárnapján sokan terveznek kirándulást (28%) vagy egy egész napos családi közös játékot (18%), a családok döntő többsége azonban egy-egy helyi gyereknapi programot fog meglátogatni (57%), ahol az ugrálóvárral és a trambulinnal lehet a legjobban levenni a gyermekeket a lábukról. A felmérés szerint az ovisokat az arcfestés, míg a kisiskolásokat a kézműves foglalkozás köti le pihenésképp, a felsősök pedig főleg a játékos vetélkedőkre és a koncertekre kíváncsiak.   

 

************************

 

TOP5 gyereknapi ajándék a REGIO Játék kutatása alapján:

1. Szabadtéri játék

2. Kreatív- és fejlesztőjáték

3. Sporteszköz

4. Társasjáték

5. Könyv, kifestő

 

************************

 

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő adatok a REGIO Játék által frissen, 2019. május 14-16. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 1355, 14 év alatti gyermeket nevelő szülőt kérdeztek meg a gyereknaphoz kapcsolódó szokásairól, véleményéről.

 

Kapcsolódó webcímek:

Webáruház: https://www.regiojatek.hu/ 

Vállalati weboldal: http://vallalat.regiojatek.hu/ 

 

Kapcsolódó képanyag:

Gyaraki Dávid fotója: http://vallalat.regiojatek.hu/letoltesek