Magyar English

Nemzetközi dizájn díjat nyertek a 4M Green Science termékei

- Hírek

IF Design Awardot nyert a 4M Green Science termékcsoportja. Az 1954-ben alapított, világszerte elismert és nagy presztízsű díj a formatervezést értékeli, és az innovatív terméktervezés Oscar-díjának is szokták nevezni.

A 4M Green Science (zöld tudomány) játékok mindegyike a környezetvédelem témájához kapcsolódik, például általuk a gyermekek megtanulhatják a megújuló energiák és a természet működését vagy a hulladék újrahasznosításának fontosságát. A játékok nemcsak tanítják a tudományt, hanem a környezetet is kímélik, a termékek ugyanis újrahasznosított anyagokból készülnek.

Az elismeréseket 20 ország design szakértője osztotta ki, ők 6400 termék közül választották ki a legjobbakat. A 4M Green Science játékok azzal érdemelték ki a djíat, hogy a környezettudatosság innovatív koncepciók útján válik a játékdesign részévé, valamint hogy a játék által fejlődik a gyermekek társadalmi felelősségérzete.

A 4M Green Science termékek segítségével az ifjú kalandorok megismerhetik az alternatív energia lehetőségét és az újrahasznosítás fontosságát. A innovatív technológiával készült játékok nagy előnye, hogy pillanatok alatt felkeltik a kisgyermekek érdeklődését a tudományos világ iránt, miközben hasznos tudással szolgálnak a kicsiknek.