Magyar English

Nem marad el a farsang: 10 ezer Ft egy jelmez kiegészítővel

- Hírek

Budapest, 2022. február 8. – A REGIO JÁTÉK friss felmérése alapján a legtöbb óvodában és iskolában idén is megtartják a farsangi mulatságot. A szülők átlagosan 10.000 Ft-ért vásárolnak jelmezt és kiegészítőket a játékkereskedő értékesítési adatai szerint. Az idei ünnepségen a kislányoknál Elza, Skye és a hercegnő kosztümök, a kisfiúk körében pedig a rendőr, Pókember és tűzoltó jelmezek a dobogósok. A szülők fele aktívan részt vesz a beöltözős mulatságon, a legtöbben jelmezvarrással, teremdíszítéssel és harapnivalóval járulnak hozzá a báli hangulathoz.

A REGIO JÁTÉK friss, 1700 fős mintán végzett kutatása alapján 10-ből 8 óvodában és iskolában a megfelelő óvintézkedések betartása mellett megtartják a farsangi mulatságot. A válaszadók több mint fele készen szerzi be a jelmezt, egynegyedük saját kezűleg készíti el, és akadnak olyanok is, akik csak kiegészítőt vásárolnak a meglévő szetthez. „Értékesítési adataink alapján egy-egy kosztümre 7.500 Ft-ot költenek a vásárlóink online, míg áruházainkban 9.000 Ft az átlagos kosárérték. A jelmezt sokan egy-két kiegészítővel is megtoldják, melyek átlagosan 1.500-2.500 Ft-tal növelik a végösszeget” – mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető.

A legkelendőbb maskarák a kislányok körében Elza a Jégvarázsból, Skye a Mancs őrjáratból és a hercegnő kosztüm, míg a kisfiúk egy rendőr vagy tűzoltó, illetve a Pókember bőrébe bújnak legszívesebben. „Ami a kiegészítőket illeti, a cicafülből, cicafarokból és csokornyakkendőből, a Darth Vader maszkból és köpenyből, illetve az unikornis hajpántból és farokból fogy a legtöbb” – tette hozzá a marketingvezető.

A válaszadók fele aktívan részt vesz a farsangon

A REGIO JÁTÉK felmérése alapján minden második szülő és nagyszülő részt vesz az ünnepségen: a megkérdezett családok többsége jelmezvarrással és teremdíszítéssel, illetve süteményekkel és szendvicsekkel járul hozzá a beöltözős rendezvényhez. „A farsangon idén javarészt jelmezes felvonulás (65%), táncos-zenés műsor (30%), illetve tombolasorsolás (16%) felel a báli hangulatért” – avatott be a részletekbe Gyaraki Dávid. Azok a családok sem maradnak ki a farsangból, akiknél nem lesz megtartva az óvodai, iskolai esemény, ők többségében farsangi fánkkal, beöltözéssel és közös álarckészítéssel tesznek az ünnepi hangulatért saját otthonukban.


Top 3 lány jelmez a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2022-ben:

  1. Elza (Jégvarázs)
  2. Skye (Mancs őrjárat)
  3. Hercegnő

Top 3 fiú jelmez a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2022-ben:

  1. Rendőr
  2. Pókember
  3. Tűzoltó

 Top 3 kiegészítő a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2022-ben:

  1. Cicafül, cicafarok, csokornyakkendő
  2. Darth Vader maszk és köpeny
  3. Unikornis hajpánt és farok

 

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő adatok a piacvezető REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy frissen, 2022. január 24-30. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 1712 kisgyermeket nevelő szülő, illetve nagyszülő vett részt.

 

Kapcsolódó webcímek:

Webáruház: https://www.regiojatek.hu/

Vállalati weboldal: https://vallalat.regiojatek.hu/

 

Nyilatkozó fotója:

Gyaraki Dávid fotója: https://urlshorter.regiojatek.hu/Gyaraki-David-marketingvezeto-kep

 

Kiemelt kép: Steven Libralon / Unsplash