Magyar English

Játékadomány és segítségnyújtás a kialakult helyzetben

- Hírek

Kedves REGIO Barátok!

Napok óta aggódva figyeljük az eseményeket és gondolkodunk rajta, hogy mi hogyan tudnánk segítséget nyújtani ebben a helyzetben. Régi jó barátunk, a Baptista Szeretetszolgálat az első pillanattól kezdve ott volt a határnál, segítséget nyújtva az érkező embereknek. Az első és legfontosabb segély az élelem, tisztálkodási szerek és ruházat, takarók. Ezeken túl mutatkozik igény az olyan dolgokra is, mint pl. a játék, ami a gyerekek lelki és mentális egészségének megőrzésében, ápolásában segít. Ennek a típusú segítségnek most érkezett el az ideje a Szeretetszolgálat jelzése alapján. 

És ebben tudunk mi igazán segíteni, ezért több mint 10 millió forint értékben ajánlottunk fel játékokat és gyerekruhákat, ami kb. 10.000 gyermeknek elegendő játék, hogy a nehéz helyzetben is a gyerekek gyereknek érezhessék magukat. Hisszük, hogy ebben tud segíteni a játék, s bár sok mindent elvesztettek, mégis egy új kis barát támasz lehet a nehézségek közepette.  

Bátorítunk mindenkit, hogy aki teheti, támogassa a rászorulókat egyénileg is, az alábbi lehetőségek valamelyikével:

  • Általános humanitárius segítségnyújtás a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül: a 1355-ös segélyvonal hívásával 300 Ft-tal támogatja az ukrajnai missziójukat.
  • A www.baptistasegely.hu/adomanyozas linken pár kattintással bankkártyás fizetéssel juttathatja el a Szeretetszolgálathoz adományát, illetve „Ukrajnai Krízis” közleménnyel a UniCredit 10918001-55555555-55555555-os számlaszámon fogadják a felajánlásokat.
  • A tartós élelmiszer, higiéniai cikkek, matracok, ágynemű, gyógyszer adományokat a gyűjtőpontokra kérik eljuttatni, melyek listája itt található: bit.ly/gyujtopont-ukrajna
  • További információk itt: https://www.baptistasegely.hu/ukrajna

 

Kifejezetten a gyerekeknek szánt segítségnyújtásért ajánljuk figyelmetekbe másik régi jó barátunk, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány kezdeményezését, akik a 13620 számú adományvonaluk hívásával március 1-31. között beérkező adományokat mind olyan eszközök beszerzésére fordítják, melyek a gyerekek lelki és mentális egészségének megőrzésében segít. További információ: https://hintalovon.hu/2022/03/02/segits-velunk-az-ukrajnabol-menekult-gyerekeknek/

 

Köszönjük segítségedet!