Magyar English

Idén sem marad el a farsang az óvodákban és iskolákban

- Hírek

Budapest, 2021. február 9. – A legtöbb óvodában és iskolában a járványügyi helyzet ellenére is megtartják a farsangot a megfelelő óvintézkedések betartása mellett a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint. Az idei ünnepségen a kislányok körében a hercegnők és Elza, a fiúk körében a hagyományos rendőr, tűzoltó és kalóz jelmezek a legnépszerűbbek. A magyar családok átlagosan 6-8.000 Ft-ért vásárolnak maskarát, amelyhez 1-2.000 Ft értékben választanak kiegészítőt a játékkereskedő értékesítési adatai alapján.

A játékkereskedő 1800 fős mintán végzett friss kutatása alapján a szülők kevesebb mint egyötöde készíti el saját kezűleg gyermeke farsangi jelmezét, a válaszadók kétharmada inkább készen vásárolja meg az ünnepi maskarát, és akadnak olyanok is, akik csak pár kiegészítőt szereznek be a szetthez. „Az idei értékesítési adataink szerint egy-egy kosztümre a szülők 6.046 Ft-ot költenek online, míg az áruházakban jellemzően 7.799 Ft a kosárérték, a kiegészítőkre pedig a többség 1-2.000 Ft-ot szán” – mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető. Azon kívül, hogy olyan jelmezt vásároljanak a szülők, ami a gyermeknek a legjobban tetszik, a legfontosabb szempontok a választásnál a kiszemelt maskara ára és tartóssága.

A rendőr és hercegnő jelmezek a dobogón

Ugyan az aktuálisan népszerű mesék nagyban befolyásolják a gyermekek jelmezválasztását, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is az általános maskarák kerültek fel a dobogóra. „Nálunk idén a kisfiúk esetében a rendőr, ninja és kommandós jelmezből fogy a legtöbb, míg a kislányok többsége hercegnős kosztümöt választ. Kutatásunkból az is kiderül, hogy a cicák, tűzoltók és katicák mellett az örök kedvenc mesehősökből sem lesz hiány, így sokan Elza, Pókember vagy Batman maskarában fognak ünnepelni” – árulta el a marketingvezető. A legkeresettebb kellékek az álarcosbálra vásárolt ruhácskákhoz az állatfejes álarc, a cica jelmez kiegészítő, a rendőr sisak és az arcfesték.

Idén szülők nélkül farsangolnak a gyerekek

A felmérés alapján a legtöbb óvodában és iskolában a járványügyi helyzet ellenére is megtartják a farsangot a megfelelő óvintézkedések betartása mellett. Jellemzően zárt ajtók mögött ünnepelnek a csoportok és osztályok, így például a szülők sem vehetnek részt a mulatságon, a pedagógusok pedig gyakori szellőztetéssel és fertőtlenítéssel készülnek annak érdekében, hogy mindenki egészségesen térhessen haza az álarcos bálból.

 

Top 3 fiú jelmez a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2021-ben:

  1. Rendőr
  2. Ninja
  3. Kommandós

 

Top 3 lány jelmez a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2021-ben:

  1. Hercegnő
  2. Elza
  3. LOL lány jelmez

 

Top 3 kiegészítő a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2021-ben:

  1. Cica jelmez kiegészítő
  2. Állatfejes álarc
  3. Rendőr sisak

 

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő adatok a piacvezető REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy 2021. január 22-26. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 1805, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő vett részt.