Magyar English

Húsvét: 5 ezer forinttól kezdődik az ajándékozás

- Hírek

A magyar családok idén jellemzően 5 ezer forinttól vásárolnak húsvéti ajándékot gyermekenként a REGIO JÁTÉK friss kutatása alapján. A nyuszi kosarába többnyire édesség, játék és mesekönyv kerül, ezeket 1-2 héttel az ünnep előtt szerzik be a legtöbben, átlagosan 11.500 forintos online és 8.170 forintos áruházi kosárértékekkel. Idén 2 év után újra lehet húsvét előtt személyesen vásárolni az áruházakban.

 

A REGIO JÁTÉK friss, 3789 fős mintán végzett felmérése alapján idén húsvétkor a nagyszülők és a szülők többsége (36% és 46%) 5.000 forintnál többet költ ünnepi meglepetésre gyermekenként. „A húsvét kiemelt időszak a játékpiacon, ilyenkor 1-2 hét alatt az éves forgalom 6%-a teljesül áruházainkban és 5%-a online. Az értékesítési hullám az ünnep előtti utolsó napokban csúcsosodik ki, ilyenkor az átlagos kosárértékünk online bruttó 11.500 forint, bolti beszerzés esetén pedig bruttó 8.170 forint” – avatott be a részletekbe Gyaraki Dávid marketingvezető.

 

A vállalat kutatása alapján a szülőktől és nagyszülőktől a legtöbb gyermek édességet és játékot kap, ezeken felül pedig leggyakrabban mesekönyvet rejtenek a családok a nyuszi kosarába. „Idén húsvétkor a legtöbben új kreatív készletet (40%), társasjátékot (25%), illetve a szezonnak megfelelően szabadtéri, kerti játékot (20%) vásárolnak ajándékba. Idén végre, 2 év pandémia miatti boltzár után, személyesen tudnak a családok vásárolni meglepetéseket” – tette hozzá Gyaraki Dávid. A megkérdezett családok 40 százaléka egyébként a hagyományos bolti vásárlás mellett online is választ ajándékot, míg 25 százalékuk csak a játékboltokban, 20 százalékuk pedig kizárólag hipermarketben vásárol az ünnepre.

 

Locsolkodással, tojásvadászattal ünnepelnek a magyarok

Tavaly tízből hat kisfiú locsolkodott húsvétkor, amiért legtöbb esetben édességet (80%), hímes tojást és pénzt (50-50%) kaptak a lányoktól. A húsvéti programok közül a tojásvadászat, az ünnepi kézműves foglalkozás, illetve a torta- és süteménykészítés került fel a dobogóra, de sokan az időjárás függvényében egy kirándulással is megkoronázzák a többnapos ünnepet.

 

****************************************

TOP10 játékkategória húsvétkor a REGIO JÁTÉK adatai szerint:

 1. LEGO
 2. Társasjáték, kártya
 3. Autó, jármű
 4. Kreatív, fejlesztő
 5. Játékfigura
 6. Plüss
 7. Sportszer, labda
 8. Szabadtéri játék
 9. Bébijáték, kellék
 10. Baba, babakocsi

 

TOP10 játék áruházi vásárlás esetén húsvétkor a REGIO JÁTÉK adatai szerint:

 1. Diafilm vetítő filmmel és katalógussal
 2. Rubik kocka
 3. Csikis csibe társasjáték
 4. LEGO City - Rendőrségi mobil parancsnoki kamion
 5. Ugri nyuszi
 6. Lotti Karotti társasjáték
 7. LEGO City - Mentőhelikopteres szállítás
 8. My garden baby édi-bébi gondoskodás
 9. Betsy nyuszi
 10. Thumper plüss

 

TOP10 játék online vásárlás esetén húsvétkor a REGIO JÁTÉK adatai szerint:

 1. Csikis csibe társasjáték
 2. Háromkerekű roller kosárkával pink színben
 3. LEGO City - Rendőrségi mobil parancsnoki kamion
 4. Lotti Karotti társasjáték
 5. Rubik Kocka
 6. Ugri nyuszi
 7. My garden baby édi-bébi gondoskodás
 8. Kosárlabdapalánk készlet labdával
 9. Bloopies Mókás Sellőbébi
 10. Pancs Mancs társasjáték

 

****************************************

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő adatok a piacvezető REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy 2022. április 4-10. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 3789, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő/nagyszülő vett részt.

 

Nyilatkozó fotója:

Gyaraki Dávid fotója: https://urlshorter.regiojatek.hu/Gyaraki-David-marketingvezeto-kep