Magyar English

5 ezer forint felett költenek a magyar szülők húsvétkor ajándékra

- Hírek

Budapest, 2019. április 3. – A magyar szülők többségében 5 ezer forint felett költenek a húsvéti ajándékra idén, a nyuszi kosarában kreatív vagy szabadtéri játékot, valamint sporteszközt találnak majd a gyermekek – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. Az éves forgalom 12 százalékát adó húsvétkor online 8000 forint, bolti vásárlás esetén 5700 forint az átlagos kosárérték.

 

A magyar szülők egyharmada 5 ezer forint felett, egynegyede 3-5 ezer, egyötöde 2-3 ezer forintot költ gyermeke húsvéti ajándékára idén a REGIO JÁTÉK friss kutatása szerint. „Jellemzően kreatív- és fejlesztő, illetve szabadtéri játékokat, továbbá sportszereket vásárolnak idén a családok, de népszerű választás az építő- és társasjáték, valamint a kisautók” – mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető. A szülők és nagyszülők is jobbára egy (30%, ill. 40%) vagy két (40-40%) különböző meglepetést rejtenek a nyuszi kosarába, szem előtt tartva a gyermek kívánságát, az ajándék hasznosságát és árát.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 54 százaléka inkább személyesen, 46 százaléka pedig webáruházban szerzi be szívesebben a játékokat. „Az éves forgalmunk nagyjából 12 százalékát adó húsvéti időszakban is igaz, hogy az online vásárlás kiadósabb, mintegy 8000 forint az átlagos kosárérték, ezzel szemben az áruházban 5700 forintot költenek egy alkalommal a vásárlók” – tette hozzá Gyaraki Dávid. A REGIO JÁTÉK előrejelzése szerint április 13-án lesznek legtöbben a játékáruházakban, és a nagypéntek előtti pár napban is megnövekedett vásárlószámra lehet számítani.

 

Továbbra is divat a locsolkodás

 

A húsvét többről is szól, mint az ajándékok bontogatásáról: a locsolkodás biztos program idén is. Tízből nyolc kislány számít a reggeli ébresztőre húsvéthétfőn a REGIO JÁTÉK felmérése alapján, és édességgel, hímes tojással, valamint pénzzel várják a locsolókat. A kisfiúk kétharmada tervez útra kelni verssel és kölnivel, és legtöbben édességgel teli zsebekkel térnek majd haza. A finomságokon túl anyagi javakban majdnem minden második (45%) kisfiú részesül, kétharmaduk ilyenkor több mint 1500 forinttal toldja meg a zsebpénzt.

 

************************

 

Top 10 legkeresettebb játék tavasszal (2019)

  1. Tojásfutam társasjáték
  2. Növekvő csibe vagy flamingó tojásban
  3. Turbó buborékfújó
  4. Zookiez unikornis plüssfigura
  5. Nebulus alumínium roller
  6. Natúr bogyós fahinta
  7. Illatos virágtündér baba
  8. Építs vagy BUMM társasjáték
  9. Monster Slap társasjáték
  10. Baby Secrets baba

 

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő adatok a REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy frissen, 2019. március 29. és április 2. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 2154, 14 év alatti gyermeket nevelő szülőt kérdeztek meg a húsvéthoz kapcsolódó szokásairól, véleményéről.

 

Kapcsolódó webcímek:

Webáruház: https://www.regiojatek.hu/

Vállalati weboldal: http://vallalat.regiojatek.hu/

 

Kapcsolódó képanyag:

Gyaraki Dávid fotója: http://vallalat.regiojatek.hu/letoltesek